گرده گل چیست بیشتر بدانیم
گرده گل چیست :
دراین بخش میخواهیم بیشتر درمورد گرده گل چیست بدانیم که چگونه درست میشود
گرده زنبور عسل (به انگلیسی: Bee pollen) به صورت تکهها یا دانههایی کروی پر از گردههای گل است که توسط زنبور عسل کارگر بستهبندی شده و به عنوان منبع غذایی اولیهٔ کندو نگهداری و استفاده میشود. ترکیب این دانهها شامل قندهای ساده، پروتئین، مواد معدنی و ویتامینها، اسیدهای چرب و درصد کمی از اجزای دیگر است. گرده زنبور عسل آمبروزیا؛ (نان ایزدان)، نیز خوانده شده،[۱] پس از مخلوط شدن با بزاق، با یک قطره عسل مهر و موم شده و در سلولهای کندو نگهداری میشود.[۲] گردهٔ زنبور عسل به عنوان یک خوراکی برای انسان گردآوری میشود؛ که این با ادعاهای مختلفی در مورد خاصیتهای استفاده از آن همراه است. یکی از آنها این است که فرایند تخمیر آن را از گردهٔ گل ساده بسیار قویتر میکند.
کربوهیدراتها گروه اصلی مواد تشکیل دهنده هستند و حدود ۴۰ تا ۸۵ درصد گرده گل خشک را تشکیل میدهند. فراوانترین کربوهیدرات نسبت به سایر کربوهیدراتهای گرده گل، فروکتوز، و سپس گلوکز و ساکارز هستند.
اولیگوساکاریدها و پلیساکاریدها نیز اجزای تشکیل دهنده بسیار مهمی درون گرده گل هستند که به تنظیم عملکردهای بیولوژیک مختلف کمک میکنند. بعلاوه، این مواد تشکیل دهنده، به عنوان شاخصهای مشخصهای برای تشخیص منشأ گیاهی گرده گل هستند. اگرچه، به دلیل ماهیت آبگُریزی بالا، وزن مولکولی زیاد و قطبیت بسیار مشابه آنها در میان قندها، شناسایی آنها هم از طریق روش GC و هم روش رنگنگاری مایع با عملکرد بالا (HPLC)، کار دشواری است.
نحوه جمع آوری
زنبور عسل، گرده گل و ماده چسبناک اگلوتینات را برای پر کردن سبد گرده با استفاده از پاهای عقب خود جمعآوری میکند تا گرده گل زنبور عسل بسازد. این فرآیند شامل مرطوبسازی گل ها بوسیله ترشحات دهانی زبان است و شکلگیری حبه گرده گل و چسبیدن آن به سبدهای ویژه را میسر میسازد.
زنبورداران از تلههای گرده گل در ورودی کندوها، جهت جمعآوری گرده گل خام استفاده میکنند، که جمعآوری گرده زنبور برای کاربردهای تجاری احتمالی را آسانتر میکند.