ساخت موم زنبور عسل

 

 

 

ما در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه ساخت موم زنبور عسل آشنا کنیم.خوب است بدانید که زنبور های کارگر در طول تابستان فقط 35 روز عمر می کنند. این زنبور های کارگر دارای غدد ترشح کننده موم بر روی شکمشان می باشند و این غدد ترشح بین یازده تا شانزدهمین روز عمرشان در تولید و ساخت موم بسیار اثر گذار می باشد.

نحوه ساخت موم زنبور عسل چگونه است؟

ما در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه ساخت موم زنبور عسل آشنا کنیم.خوب است بدانید که زنبور های کارگر در طول تابستان فقط 35 روز عمر می کنند. این زنبور های کارگر دارای غدد ترشح کننده موم بر روی شکمشان می باشند و این غدد ترشح بین یازده تا شانزدهمین روز عمرشان در تولید و ساخت موم بسیار اثر گذار می باشد.جالب است بدانید که از روز هیجدهم به بعد این غدد کم کم از بین می روند و در نهایت در روز سی و پنجم عمر این زنبور های عسل پایان می یابد.

مومی که از طریق زنبور تولید شده است ابتدا به شکل مایع است که در کیسه های کوچک و در دو طرف غدد موم ساز نگهداری و ذخیره می شود. این موم مایع بعد از اینکه در مجاورت با دمای هوا قرار می گیرد به صورت پولک تغییر شکل می دهد.و بعد از آن پولک ها توسط پاهای عقب به سمت پاهای جلو و در نتیجه به سمت دهان حرکت داده می شود و ترشحات بزاق دهان باعث شکل دادن آن ها می شود.

زنبور ها برای تولید نیم کیلو موم باید حدود 2 الی 3 کیلو عسل بخورند که مصرف عسل باعث می شود که غدد ترشح قند را کم کم به موم تبدیل کند و از منافذ کوچک به بیرون بفرستند این موم ها به صورت ورقه های شفاف و کوچکی بر روی شکم زنبور ها وجود دارد. درخصوص ساخت موم زنبور  عسل هنگامی که زنبور عسل در حال جویدن می باشد ترشحات بزاق آن باعث نرم شدن و تغییر رنگ موم می شود.

ترشح موم با انرژی زیادی همراه است و زنبور ها زمانی که موم را می سازند انرژی و وزن زیادی را از دست می دهند به عنوان مثال بعد از ترشح موم حدود 15 روز بیست کیلو از وزن خود را از دست می دهند.

رنگ موم در ابتدا سفید می باشد و کم کم با گذشت زمان به رنگ زرد تبدیل می شود و بعد از آن نیز رفته رفته به رنگ نارنجی و قرمز و در آخر به رنگ قهوه ای تیره در می آید و خوب است بدانید که رنگ موم هیچ تاثیری بر روی کیفیت آن ندارد.

اگر موم بویی شبیه به بوی دارو بدهد احتمال اینکه به آن مواد شیمیایی زده باشند و یا از سفید کننده استفاده کرده باشند زیاد است پس به بوی عسل توجه داشته باشید.

عسل
عسل

 

سعی کنید موم زنبور عسل را در دمای 35 درجه سانتی گراد قرار دهید زیرا قرار دادن آن در دمای زیاد باعث نرم شدن و در دمای کم باعث سفت شدن موم می شود.

قیمت موم واقعی تقریبا بین 5 تا 8 برابر قیمت عسل می باشد و ارزش بالایی نیز دارد.

فواید ساخت موم زنبور عسل چه چیزهایی می باشد؟

موم زنبور عسل فواید خیلی زیادی دارد که ما شما را با چندین مورد از فواید آن آشنا می کنیم تا شما بیشتر از آن استفاده کنید و با فواید بیشمار آن آشنا شوید.

1-ضد باکتری:

موم زنبور عسل باعث کاهش آلودگی می شود و به حفظ پاکیزگی کمک می کند همچنین خاصیت ضد باکتری نیز دارد و همین امر باعث می شود که از آن در پماد ها و داروهای پوستی استفاده کنند.

2-کاملا طبیعی:

همانطور که می دانید موم از شان های عسل به وجود می آید  و توسط زنبور های کارگر تولید می شوند بنابراین هیچ گونه ماده شیمیایی به آن ها اضافه نمی شود و کاملا طبیعی می باشند و هر زنبور باید حدود سه کیلو عسل بخورد تا بتواند حدود نیم کیلو موم بسازد.

3-ضد قارچ:

موم دارای خواص ضد قارچ می باشد و از رشد مخمر و قارچ جلوگیری می کند به همین دلیل استفاده از موم را برای افرادی که دچار قارچ می شوند توصیه می کنند و علاوه بر آن  خوردن موم از مبتلا شدن فرد به قارچ جلوگیری می کند و بدن فرد را سالم نگه می دارد.

4-قابل مصرف برای انسان:

مومی که توسط زنبور عسل ساخته می شود سمی نمی باشد و هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد و انسان ها می توانند از آن استفاده کنند بدون اینکه دچار مشکلی شوند  از موم برای مرطوب کننده لب استفاده می کنند و نتایج خیلی مثبتی از آن دریافت می کنند.

5-ساخت شمع:

شمعی که از موم عسل ساخته می شود روشن تر و تمیز تر از شمع های ساخته شده از موم معمولی می باشد و باعث دفع یون های منفی می شود و به پاک سازی هوا کمک زیادی می کند . این موم ها هنگام سوختن بوی خیلی طبیعی و خوبی دارند و این بو از عسل و گرده ی موجود در آن نشات می گیرد.

6-ضد آب:

از موم زنبور عسل به عنوان عایق نیز در بعضی از وسایل استفاده می کنند. بسیاری از افراد موم را بر روی چرم و یا بوم حرارت می دهند  و در نتیجه موم از بافت آن ها محافظت می کند و از مانع از ورود آب به داخل آن ها می شود.

7-مرطوب کننده :

خوب است بدانید که درخصوص ساخت موم زنبور عسل  موم عسل به عنوان مرطوب کننده بسیار خوب عمل می کند و رطوبت را خیلی خوب نگه می دارد و یک  عامل دفاعی قوی در برابر خشکی پوست و مو و لب ها می باشد و در بعضی از لوسیون ها،مرطوب کننده های پوست، کرم های نرم کننده، کرم های ضد سرما، کرم های پاک کننده، رژلب ها، کرم های ناخن، مواد آرایشی چشم و صورت، از آن  استفاده می کنند.

8-سازگاری با محیط:

موم به دلیل اینکه سمی نیست و به طور مستقیم از زنبور ها به عمل می آید می تواند به راحتی با محیط سازگاری برقرار کند.

از این موم در صنعت شیرینی پزی ها و فیلتر های سیگار نیز استفاده می شود و کاربرد زیادی دارد.

9-فاسد نمی شود:

موم زنبور عسل دارای ماده ای به نام پروپولیس است که همین ماده از فاسد شدن موم جلوگیری می کند. پروپولیس یک ماده قدرتمند و محافظ برای موم می باشد و از آن طوری محافظت می کند که به هیچ عنوان فاسد و خراب نمی شود.

عسل
عسل